Welkom bij Watervrienden Amsterdam

Het Noorderparkbad is weer open


Watervrienden Amsterdam
 

Noorderparkbad – 20 mei zwemles in ons eigen bad!
Infomail Noord / 5
Beste Watervrienden,
We mogen weer in ons ‘eigen’ Noorderparkbad zwemmen! De tegels zijn allemaal vervangen en het ziet er weer netjes uit! Ook gaan er deze week weer versoepelingen in, waardoor iedereen weer mag komen zwemmen! We zijn hier erg blij mee en delen graag de actuele regels in het zwembad:
Bij klachten (ook milde), blijf thuis en laat je testen!
Er kan geen gebruik worden gemaakt van de douches en kluisjes.
Iedereen ouder dan 12 jaar moet in de kleedruimte een mondkapje op.
Iedereen ouder dan 12 jaar houdt 1,5 m afstand van elkaar.
Alle zwemmers hebben hun badkleding onder hun gewone kleding aan, zijn thuis alvast naar de wc geweest en hebben hun handen gewassen.
Ouders mogen helaas nog niet mee naar binnen.
We gebruiken nu een andere ingang en uitgang, waardoor het minder druk is op een plek.
Hierdoor kunnen we op de gewone tijden starten (18.00/19.00/20.00 uur).

De ingang is nu aan de kant van het buitenbad. Je loopt voorbij de hoofdingang en voorbij het restaurant en gaat daar door het hek.
Alle kinderen die geen diploma hebben, komen binnen bij het ondiepe (1e deur) en de rest gaat een stukje verder bij het diepe (2e deur) naar binnen. Hier trek je gelijk je schoenen uit en loop je door naar het zwembad. Hier doe je je kleding uit, doet alles in je tas en wacht tot je het water in mag.

Ouders blijven buiten. Het terras bij het restaurant is open, dus daarvan kan gebruik gemaakt worden tijdens de zwemles.

Na de les kleden de kinderen zichzelf, onder eventuele begeleiding van ons, aan. Ook hier dus geen ouders naar binnen. De kinderen worden dan naar de hoofdingang gebracht, waar ze weer met hun ouders meegaan.

Volwassenen leden (ouder dan 18 jaar) mogen ook weer banen komen zwemmen om 20.00 uur. Dit moet wel volgens de 1,5 m. maatregel, ook tijdens het zwemmen en met maximaal 30 mensen in een ruimte.
Wij hebben er weer zin in en hopen jullie donderdag allemaal weer te zien!

De Watervrienden – Amsterdam-Noord
Infomail Zuid / 1
Hoera! We mogen weer zwemmen

Net als jullie willen we weer graag beginnen. De afgelopen maanden hebben de kinderen én wij de zwemles enorm gemist. Wij gaan er in de eerste lessen voor zorgen dat de kinderen zich weer op hun gemak voelen. Wij staan voor spelenderwijs leren, het plezier van het kind staat centraal. Hier gaan wij dan ook niets aan veranderen, zij krijgen dezelfde spelletjes en oefeningen. Dat is voor hen vertrouwd en geeft een veilig gevoel. Je veilig voelen in het water en het plezier hebben bij het zwemmen vinden wij erg belangrijk.

NB De contributie gaat weer in per 1 april 2021

Veiligheid gaat altijd voor
-Kinderen tot en met 17 jaar mogen nu weer zwemmen. We gaan dit veilig organiseren en rekenen op uw medewerking! Hiervoor gelden een paar belangrijke afspraken:
-Bij klachten thuisblijven
-Doe thuis alvast de zwemkleding aan + daaroverheen makkelijke kleding. Wilt u zorgen voor een grote tas waar alle kleding in kan!
-Volwassenen houden 1,5 meter afstand tot elkaar.
-Laat uw kind van te voren thuis naar het toilet gaan, de toiletten zijn beperkt open.
-De douches zijn gesloten.
-Vanaf 13 jaar is een mondkapje in het zwembad verplicht, zonder mondkapje heeft u geen toegang tot het zwembad.
-Volg de verplichte route binnen het zwembad

Volg de aanwijzingen van de Watervrienden op.

Voor Zuiderbad:
Ouders brengen hun de kinderen tot aan de voordeur, daar worden de kinderen opgehaald door een Watervriend. De les begint om 18.15 uur, deur gaat open om 18.00 uur. Kom op tijd!.
Het tweede uur begint om 19.15 uur, deur gaat open om 19.00 uur.
Alleen ouders van de kinderen tot het A-diploma mogen aan het eind van de les helpen met afdrogen en aankleden. Vijf minuten voor het einde van de les: 18.55 uur of 19.55 uur wordt u door een Watervriend binnen gelaten. Maximaal 1 persoon per kind, geen zusjes of broertjes.
De ouders van de andere leskinderen mogen niet mee naar binnen. Uw kind wordt weer terug gebracht naar de hoofdingang.

Geef uw kind de lidmaatschapskaart/zwemkaart mee!

De Watervrienden Amsterdam

Veiligheid gaat altijd voor
We gaan dit veilig organiseren en rekenen op uw medewerking! Hiervoor gelden een paar belangrijke afspraken: Bij klachten thuisblijven. Doe thuis alvast de zwemkleding aan + daaroverheen makkelijke kleding. Wilt u zorgen voor een grote tas waar alle kleding in kan! Volwassenen houden 1,5 meter afstand tot elkaar. Laat uw kind van te voren thuis naar het toilet gaan, de toiletten zijn beperkt open. De douches zijn gesloten. Vanaf 13 jaar is een mondkapje in het zwembad verplicht, zonder mondkapje heeft u geen toegang tot het zwembad. Volg de verplichte route binnen het zwembad. Volg de aanwijzingen van de Watervrienden op.

Voor Sportfondsenbad Oost:
Zwemt uw kind in het ondiepe/instructiebad dan brengt u hem/haar tot boven aan de trap. U mag om 20.00 uur uw kind helpen met aankleden en verlaat daarna via de gang beneden het zwembad. Zwemt uw kind in het diepe bad, dan wordt hij/zij opgehaald bij de voordeur door een Watervriend. U mag niet mee naar binnen. 

De Watervrienden Amsterdam

 

Wij zijn een gezellige zwemvereniging waar plezier voorop staat!Logo Watervrienden Amsterdam

De Watervrienden Amsterdam  biedt zwemles aan voor kinderen en volwassenen voor de A, B en C diploma’s. Kinderen kunnen ook verder oefenen voor Zwemvaardigheids-diploma’s of Snorkel diploma’s. Wij zwemmen in verschillende baden in Amsterdam. Voor meer informatie klik op de kopjes in het menu.

Kom ons helpen!

In een waterrijke omgeving zoals Nederland en zeker ook Amsterdam is een goede beheersing van het zwemmen een primaire noodzaak, alle sportieve doelen van bewegen zijn natuurlijk fantastisch maar als je goed kunt zwemmen kun je ook een ander het leven redden en daarom zetten wij ons in voor goed, betrouwbaar en zeer betaalbaar zwemonderwijs aan alle lagen van onze bevolking.

Bij De Watervrienden wordt alles alleen door vrijwilligers gedaan, velen doen dit al heel lang en met veel toewijding en plezier. Maar, helaas naderen wij het einde van de rek in onze lesgevers: onze functionarissen raken op. Vrijwel ieder van ons is volledig bevoegd zwemonderwijzer/es maar we zitten dringend verlegen om hulp: mensen die willen helpen lesgeven, die willen helpen toezicht houden, die ons kunnen ondersteunen als we bijvoorbeeld kinderen extra aandacht willen geven enzovoort.

Daarom deze dringende oproep aan jullie allemaal: kom ons helpen zodat wij door kunnen gaan met datgene waar we eigenlijk heel goed in zijn: het plezierig zwemmen leren aan kinderen, jongeren en volwassenen!

Je hoeft geen volledig gediplomeerde te zijn, als je kunt zwemmen en bereid bent (vrijwel) iedere week op tijd aanwezig te zijn en als je open staat voor tips die lesgeven en toezicht houden kunnen vergemakkelijken dan zijn wij dringend op zoek naar jou.

Ook bestaat er op termijn de mogelijkheid tot scholing tot vrijwillig zwemonderwijzer.

Wat krijg je er voor terug: leuke collega’s, de allerleukste kinderen en jongeren die er te vinden zijn, een (non-alcoholisch) drankje naar keuze. Vrijwilligerswerk is onbetaalbaar……

Kom langs op een van onze zwemuren en de uurleiding wil u graag nader informeren

Licentie Nationale Zwemdiploma’s

In juli 2018 hebben wij de Licentie Nationale Zwemdiploma’s van de Nationale Raad Zwemveiligheid behaald en daar zijn wij trots op!
Zwemlesaanbieders met de Licentie Nationale Zwemdiploma’s maken duidelijk dat zij handelen volgens de meest actuele kwaliteitsstandaard van de zwembranche. Dit kwaliteitssysteem zorgt voor een betere borging van de veiligheid en de kwaliteit van leren zwemmen. De Licentie Nationale Zwemdiploma’s geeft ons het recht om het Zwem-ABC, onderdeel van de Nationale Zwemdiploma’s, te mogen uitreiken.

Wij zijn aangesloten bij het Jeugdfonds Sport Amsterdam voor informatie over aanvragen kunt u mailen naar amsterdam@jeugdsportfondssport.nl of 06 20074161

Om terug te keren naar onze nieuws pagina klik je op onze naam of de foto bovenaan de pagina.

WatervriendenAmsterdam