Welkom bij WatervriendenAmsterdam

Brief aan de leden van De Watervrienden Amsterdam

Beste Watervrienden,

We hebben nu heerlijk zomerweer en misschien zijn jullie ook nog ergens  op vakantie en kun je zwemmen. Volgens de plannen willen we weer “gewoon” beginnen met de zwemlessen na de kinder zomervakantie en starten we in het Zuiderbad op maandag 17 augustus, in het Sportfondsenbad Oost dinsdag 18 augustus en donderdag 20 augustus in het Noorderparkbad.
Per bad zijn de “corona regels” verschillend. Als er nieuwe maatregelen door de overheid volgen, dan hebben we uiteraard weer een nieuwe werkelijkheid. Volg straks bij het zwembad de aanwijzingen van het zwembad en er wordt nog niet gedoucht.

We zien jullie graag weer terug en tot gauw.

De juffen en meesters Watervrienden Amsterdam.

Kijk voor het laatste nieuws steeds op deze website “www.watervriendenamsterdam.nl”

Beste vrienden,

We hebben nu heerlijk zomerweer en misschien kunnen jullie ook genieten van vrije vakantiedagen. Volgens de plannen willen we weer “gewoon” beginnen met de zwemlessen na de kinder zomervakantie en starten we resp. maandag 17, dinsdag 18 en donderdag 20 augustus. Per bad worden jullie geïnformeerd over de “corona regels”. Als er nieuwe maatregelen door de overheid volgen, dan hebben we uiteraard weer een nieuwe werkelijkheid. Blijf gezond.

Het Bestuur van de Watervrienden Amsterdam.

We gaan weer zwemmen bij De Watervrienden Amsterdam!

Veel vragen kwamen bij ons binnen over wanneer we weer kunnen zwemmen.
Gelukkig zijn de coronamaatregelen nu zo verruimd dat we nu met een gerust hart kunnen zeggen dat we starten na de zomervakantie! Vanaf half augustus kan er weer gezwommen worden bij De Watervrienden Amsterdam en ook het afzwemmen zal daarna zo snel mogelijk weer in gang gezet worden.
Dit alles natuurlijk wel onder voorbehoud van dat het corona virus onder controle blijft.

Ook bij De Watervrienden Amsterdam is het allemaal niet van een leien dakje gegaan. Wel heeft de gemeente een deel van de huur die wij aan de baden moeten betalen kwijtgescholden.
Maar nu betalen we weer het volle pond.
De contributie van de leden daarentegen hebben we 1 periode (mei t/m augustus) niet geint.
Vanaf 1 september gaan we de contributie weer innen.
De vereniging is er financieel behoorlijk op ingeschoten.

Wij wensen alle leden nog een fijne zomervakantie toe en zien u graag vanaf half augustus weer in het zwembad!

Met sportieve groeten

Het bestuur van De Watervrienden Amsterdam

 

-Mocht u onverhoopt willen opzeggen geef dat dan svp zo spoedig mogelijk door

Wij zijn een gezellige zwemvereniging waar plezier voorop staat!Logo Watervrienden Amsterdam

De Watervrienden Amsterdam  biedt zwemles aan voor kinderen en volwassenen voor de A, B en C diploma’s. Kinderen kunnen ook verder oefenen voor Zwemvaardigheids-diploma’s of Snorkel diploma’s. Wij zwemmen in verschillende baden in Amsterdam. Voor meer informatie klik op de kopjes in het menu.

Kom ons helpen!

In een waterrijke omgeving zoals Nederland en zeker ook Amsterdam is een goede beheersing van het zwemmen een primaire noodzaak, alle sportieve doelen van bewegen zijn natuurlijk fantastisch maar als je goed kunt zwemmen kun je ook een ander het leven redden en daarom zetten wij ons in voor goed, betrouwbaar en zeer betaalbaar zwemonderwijs aan alle lagen van onze bevolking.

Bij De Watervrienden wordt alles alleen door vrijwilligers gedaan, velen doen dit al heel lang en met veel toewijding en plezier. Maar, helaas naderen wij het einde van de rek in onze lesgevers: onze functionarissen raken op. Vrijwel ieder van ons is volledig bevoegd zwemonderwijzer/es maar we zitten dringend verlegen om hulp: mensen die willen helpen lesgeven, die willen helpen toezicht houden, die ons kunnen ondersteunen als we bijvoorbeeld kinderen extra aandacht willen geven enzovoort.

Daarom deze dringende oproep aan jullie allemaal: kom ons helpen zodat wij door kunnen gaan met datgene waar we eigenlijk heel goed in zijn: het plezierig zwemmen leren aan kinderen, jongeren en volwassenen!

Je hoeft geen volledig gediplomeerde te zijn, als je kunt zwemmen en bereid bent (vrijwel) iedere week op tijd aanwezig te zijn en als je open staat voor tips die lesgeven en toezicht houden kunnen vergemakkelijken dan zijn wij dringend op zoek naar jou.

Ook bestaat er op termijn de mogelijkheid tot scholing tot vrijwillig zwemonderwijzer.

Wat krijg je er voor terug: leuke collega’s, de allerleukste kinderen en jongeren die er te vinden zijn, een (non-alcoholisch) drankje naar keuze. Vrijwilligerswerk is onbetaalbaar……

Kom langs op een van onze zwemuren en de uurleiding wil u graag nader informeren

 

 

 

 

 

 

Licentie Nationale Zwemdiploma’s

In juli 2018 hebben wij de Licentie Nationale Zwemdiploma’s van de Nationale Raad Zwemveiligheid behaald en daar zijn wij trots op!
Zwemlesaanbieders met de Licentie Nationale Zwemdiploma’s maken duidelijk dat zij handelen volgens de meest actuele kwaliteitsstandaard van de zwembranche. Dit kwaliteitssysteem zorgt voor een betere borging van de veiligheid en de kwaliteit van leren zwemmen. De Licentie Nationale Zwemdiploma’s geeft ons het recht om het Zwem-ABC, onderdeel van de Nationale Zwemdiploma’s, te mogen uitreiken.

Wij zijn aangesloten bij het Jeugdfonds Sport Amsterdam voor informatie over aanvragen kunt u mailen naar amsterdam@jeugdsportfondssport.nl of 06 20074161

Om terug te keren naar onze nieuws pagina klik je op onze naam of de foto bovenaan de pagina.

WatervriendenAmsterdam