Welkom bij WatervriendenAmsterdam

Update corona virus:  http://www.watervriendenamsterdam.nl/update-corona-virus/

“Lieve zwemleskinderen, omdat we jullie zo missen hebben we een leuke bouwplaat voor jullie die je kan uitprinten, inkleuren, uitknippen en ik elkaar kan zetten. Maak er jouw favoriete zwembad van! Je mag hem maken zoals jij dat zelf wilt. Plaats een foto van het resultaat op instagram en/of facebook en tag ‘met succes op zwemles’ in je bericht. Je maakt dan kans op leuke prijzen. Zij verloten namelijk iedere week een verrassing onder alle inzendingen. Veel plezier en we hopen dat we je snel weer zien!”

bouwplaat
MSOZ_bouw je eigen zwembad voor zwembaden

Amsterdam 25 april 2020

Beste ouders, verzorgers, jongens en meisjes van de zwemvereniging De Watervrienden Amsterdam

Zoals we allemaal tijdens de persconferentie afgelopen dinsdag 21 april hoorden van de minister president Rutte gaan de basisscholen weer voorzichtig starten na de meivakantie.

Onze vereniging De Watervrienden Amsterdam wacht de adviezen van de overheid en de zwembranche af. Ook de zwembaden, waar wij huren, zullen hun plannen en regels vaststellen en met ons bespreken.

Wij horen samen met jullie wat het kabinet besluit op adviezen van het RIVM. Natuurlijk willen alle vrijwilligers hun Watervriend zwemkinderen weer graag zien. De meesten hebben waarschijnlijk al weken niet meer gezwommen dus met elkaar gaan we zien hoe goed we nog kunnen zwemmen en dan pakken we de draad weer op.

Blijf ons volgen via de website dan vind je steeds het laatste nieuws. Wij hebben ook nog geen idee hoe en wanneer het zwemmen weer opgestart wordt, maar dat we met elkaar verder gaan, is natuurlijk onze grote wens.
We willen niets liever dan jullie allemaal weer in gezondheid terug zien op onze “vaste” zwemuren.

Met sportieve groeten,
Het bestuur van de Watervrienden Amsterdam.

 

Amsterdam, 24 maart 2020.

Beste leden van onze vereniging ‘ De Watervrienden Amsterdam’

Het is een hele bijzondere tijd waarin het leven van iedereen op zijn kop staat.Alles wat als normaal beschouwd werd is nu compleet veranderd.

Dit geldt ook voor onze vereniging. Toen duidelijk werd dat het Coronavirus een heel besmettelijk en zelfs dodelijk virus is hebben wij onmiddellijk gereageerd en op 12 maart alle activiteiten stil gelegd in eerste instantie tot 31 maart maar nu zeer waarschijnlijk 1 juni 2020.
De zwemlessen werden afgelast en het afzwemmen werd afgezegd.

Nu de regering de maatregelen nog eens versterkt heeft, zal het voor iedereen duidelijk zijn dat zwemmen, het volgen van lessen bij onze vereniging niet aan de orde is . Buiten het feit dat alle zwembaden gesloten zijn, volgt het Bestuur de richtlijnen van het ministerie, wat voor nu betekent dat er zeer waarschijnlijk tot 1 juni niet gezwommen kan worden.

Natuurlijk vinden wij dit heel vervelend voor al de kinderen, die met zoveel plezier aan het zwemmen bij ons deelnemen. En ook voor al die actieve vrijwilligers die met grote inzet en betrokkenheid wekelijks hun best doen om de kinderen goed zwemmen te leren. Maar voor nu is het belangrijkst dat we gezond blijven en allemaal ons steentje daaraan bijdragen Mochten er nieuwe ontwikkelingen zijn dan zullen wij dit via onze website aan u laten weten.

Wij wensen u allen veel gezondheid toe en hopen u binnen niet al te lange termijn weer in het zwembad te zien.

Namens het Bestuur van de Watervrienden Amsterdam, Marja Bijlsma Voorzitter.

 

Wij hebben naar alle bij ons bekende e-mailadressen een e-mail gestuurd over bovenstaande informatie. Heeft u geen e-mail ontvangen dan is uw e-mailadres bij ons niet bekend of niet juist.

Wij zijn graag op de hoogte van alle e-mailadressen voor onze administratie. Verzoek aan u, stuur ons een e-mail met de naam van uw kind en in welk bad hij of zij zwemt.  Wij kunnen dan onze administratie in orde brengen. Bij voorbaat dank
U kunt mailen naar watervriendenamsterdam@hotmail.com 

Wij zijn een gezellige zwemvereniging waar plezier voorop staat!Logo Watervrienden Amsterdam

De Watervrienden Amsterdam  biedt zwemles aan voor kinderen en volwassenen voor de A, B en C diploma’s. Kinderen kunnen ook verder oefenen voor Zwemvaardigheids-diploma’s of Snorkel diploma’s. Wij zwemmen in verschillende baden in Amsterdam. Voor meer informatie klik op de kopjes in het menu.

Kom ons helpen!

In een waterrijke omgeving zoals Nederland en zeker ook Amsterdam is een goede beheersing van het zwemmen een primaire noodzaak, alle sportieve doelen van bewegen zijn natuurlijk fantastisch maar als je goed kunt zwemmen kun je ook een ander het leven redden en daarom zetten wij ons in voor goed, betrouwbaar en zeer betaalbaar zwemonderwijs aan alle lagen van onze bevolking.

Bij De Watervrienden wordt alles alleen door vrijwilligers gedaan, velen doen dit al heel lang en met veel toewijding en plezier. Maar, helaas naderen wij het einde van de rek in onze lesgevers: onze functionarissen raken op. Vrijwel ieder van ons is volledig bevoegd zwemonderwijzer/es maar we zitten dringend verlegen om hulp: mensen die willen helpen lesgeven, die willen helpen toezicht houden, die ons kunnen ondersteunen als we bijvoorbeeld kinderen extra aandacht willen geven enzovoort.

Daarom deze dringende oproep aan jullie allemaal: kom ons helpen zodat wij door kunnen gaan met datgene waar we eigenlijk heel goed in zijn: het plezierig zwemmen leren aan kinderen, jongeren en volwassenen!

Je hoeft geen volledig gediplomeerde te zijn, als je kunt zwemmen en bereid bent (vrijwel) iedere week op tijd aanwezig te zijn en als je open staat voor tips die lesgeven en toezicht houden kunnen vergemakkelijken dan zijn wij dringend op zoek naar jou.

Ook bestaat er op termijn de mogelijkheid tot scholing tot vrijwillig zwemonderwijzer.

Wat krijg je er voor terug: leuke collega’s, de allerleukste kinderen en jongeren die er te vinden zijn, een (non-alcoholisch) drankje naar keuze. Vrijwilligerswerk is onbetaalbaar……

Kom langs op een van onze zwemuren en de uurleiding wil u graag nader informeren

Licentie Nationale Zwemdiploma’s

In juli 2018 hebben wij de Licentie Nationale Zwemdiploma’s van de Nationale Raad Zwemveiligheid behaald en daar zijn wij trots op!
Zwemlesaanbieders met de Licentie Nationale Zwemdiploma’s maken duidelijk dat zij handelen volgens de meest actuele kwaliteitsstandaard van de zwembranche. Dit kwaliteitssysteem zorgt voor een betere borging van de veiligheid en de kwaliteit van leren zwemmen. De Licentie Nationale Zwemdiploma’s geeft ons het recht om het Zwem-ABC, onderdeel van de Nationale Zwemdiploma’s, te mogen uitreiken.

Wij zijn aangesloten bij het Jeugdfonds Sport Amsterdam voor informatie over aanvragen kunt u mailen naar amsterdam@jeugdsportfondssport.nl of 06 20074161

Om terug te keren naar onze nieuws pagina klik je op onze naam of de foto bovenaan de pagina.

WatervriendenAmsterdam