Welkom bij Watervrienden AmsterdamWatervrienden Amsterdam
 

Infomail Noord / 3
Hoera – op donderdag 1 april hebben we weer gezwommen!
In het zwembad van Only Friends zijn we zeer gastvrij ontvangen.
Wij hebben alleen maar blije kindergezichten gezien.
 
We zwemmen om 18.00 uur en om 19.00 uur
Wij hopen alle kinderen tot en met 12 jaar die oefenen voor het A, B of C-diploma, weer iedere week te zien.
De kinderen worden door een Watervriend om 17.50 uur of 18.50 uuropgehaald bij de zilveren caravan. (zie plaatje hieronder)

– Bij klachten thuisblijven.
– Ouders mogen niet voorbij de zilveren caravan.
– De kinderen hebben dan hun zwemkleding al aan!
– Wilt u de kinderen één grote tas meegeven
  (schoenen, jas etc moet erin passen).

Onder onze begeleiding en toezicht kleden de kinderen zich om.
Ze worden door ons naar de zilveren caravan gebracht waar u staat te wachten.
 
Only Friends, Beemsterstraat 652, 1027 ED Amsterdam Noord.
Klik hier voor de route naar het zwembad.
Er is een grote parkeerplaats voor het centrum waar u gratis kunt parkeren.

Tot donderdag
Watervrienden Amsterdam

Facebook Watervrienden

Infomail Zuid / 1
Hoera! We mogen weer!
Wij waren heel blij dat vorige week maandag tijdens de persconferentie de bevestiging kwam dat de zwemles voor kinderen t/m 12 jaar weer mag.
Wij kijken ernaar uit om jullie maandag 22 maart te mogen begroeten en hopen dat jullie weer gaan genieten van de zwemlessen. .

Net als jullie willen we weer graag beginnen. De afgelopen maanden hebben de kinderen én wij de zwemles enorm gemist. Wij gaan er in de eerste lessen voor zorgen dat de kinderen zich weer op hun gemak voelen. Wij staan voor spelenderwijs leren, het plezier van het kind staat centraal. Hier gaan wij dan ook niets aan veranderen, zij krijgen dezelfde spelletjes en oefeningen. Dat is voor hen vertrouwd en geeft een veilig gevoel. Je veilig voelen in het water en het plezier hebben bij het zwemmen vinden wij erg belangrijk.

NB De contributie gaat weer in per 1 april 2021

Veiligheid gaat altijd voor
-Alleen de kinderen tot en met 12 jaar mogen nu zwemmen. We gaan dit veilig organiseren en rekenen op uw medewerking! Hiervoor gelden een paar belangrijke afspraken:
-Bij klachten thuisblijven
-Doe thuis alvast de zwemkleding aan + daaroverheen makkelijke kleding. Wilt u zorgen voor een grote tas waar alle kleding in kan!
-Volwassenen houden 1,5 meter afstand tot elkaar.
-Laat uw kind van te voren thuis naar het toilet gaan, de toiletten zijn beperkt open.
-De douches zijn gesloten.
-Vanaf 13 jaar is een mondkapje in het zwembad verplicht, zonder mondkapje heeft u geen toegang tot het zwembad.
-Volg de verplichte route binnen het zwembad

Volg de aanwijzingen van de Watervrienden op.

Voor Zuiderbad:
Ouders brengen hun de kinderen tot aan de voordeur, daar worden de kinderen opgehaald door een Watervriend. De les begint om 18.15 uur, deur gaat open om 18.00 uur. Kom op tijd!.
Het tweede uur begint om 19.15 uur, deur gaat open om 19.00 uur.
Alleen ouders van de kinderen tot het A-diploma mogen aan het eind van de les helpen met afdrogen en aankleden. Vijf minuten voor het einde van de les: 18.55 uur of 19.55 uur wordt u door een Watervriend binnen gelaten. Maximaal 1 persoon per kind, geen zusjes of broertjes.
De ouders van de andere leskinderen mogen niet mee naar binnen. Uw kind wordt weer terug gebracht naar de hoofdingang.

Geef uw kind de lidmaatschapskaart/zwemkaart mee!
Tot dinsdag 22 maart
De Watervrienden Amsterdam

Infomail Oost / 1
Hoera! We mogen weer!

Wij waren heel blij dat afgelopen maandag tijdens de persconferentie de bevestiging kwam dat de zwemles voor kinderen t/m 12 jaar weer mag.
Wij kijken ernaar uit om jullie dinsdag 16 maart te mogen begroeten en hopen dat jullie weer gaan genieten van de zwemlessen. Voorlopig alleen les tussen 19.00 en 20.00 uur.

Net als jullie willen we weer graag beginnen. De afgelopen maanden hebben de kinderen én wij de zwemles enorm gemist. Wij gaan er in de eerste lessen voor zorgen dat de kinderen zich weer op hun gemak voelen. Wij staan voor spelenderwijs leren, het plezier van het kind staat centraal. Hier gaan wij dan ook niets aan veranderen, zij krijgen dezelfde spelletjes en oefeningen. Dat is voor hen vertrouwd en geeft een veilig gevoel. Je veilig voelen in het water en het plezier hebben bij het zwemmen vinden wij erg belangrijk.

NB De contributie gaat weer in per 1 april 2021
Veiligheid gaat altijd voor
Alleen de kinderen tot en met 12 jaar mogen nu zwemmen. We gaan dit veilig organiseren en rekenen op uw medewerking! Hiervoor gelden een paar belangrijke afspraken: Bij klachten thuisblijven. Doe thuis alvast de zwemkleding aan + daaroverheen makkelijke kleding. Wilt u zorgen voor een grote tas waar alle kleding in kan! Volwassenen houden 1,5 meter afstand tot elkaar. Laat uw kind van te voren thuis naar het toilet gaan, de toiletten zijn beperkt open. De douches zijn gesloten. Vanaf 13 jaar is een mondkapje in het zwembad verplicht, zonder mondkapje heeft u geen toegang tot het zwembad. Volg de verplichte route binnen het zwembad. Volg de aanwijzingen van de Watervrienden op.

Voor Sportfondsenbad Oost:
Zwemt uw kind in het ondiepe/instructiebad dan brengt u hem/haar tot boven aan de trap. U mag om 20.00 uur uw kind helpen met aankleden en verlaat daarna via de gang beneden het zwembad. Zwemt uw kind in het diepe bad, dan wordt hij/zij opgehaald bij de voordeur door een Watervriend. U mag niet mee naar binnen. 

Tot dinsdag 16 maart

De Watervrienden Amsterdam

 Infomail  Noorderparkbad / 1

Zoals u uit de media al heeft vernomen zijn de maatregelen ten opzichte van de opening van de binnenbaden gewijzigd. Kinderen tot en met 12 mogen weer zwemmen.

Helaas heeft de teammanager van het Noorderparkbad ons laten weten dat het bad gerenoveerd wordt en naar verwachting pas 8 mei a.s. weer beschikbaar is.
De hele tegelvloer en een deel van de wanden moet worden vervangen.
Dit betekent voor onze vereniging dat wij pas 20 mei weer kunnen gaan zwemmen als er bij de renovatie geen tegenslagen zijn  (13 mei zou onze eerste zwemavond  zijn maar dan is het Hemelvaartsdag).

Uiteraard zijn wij niet gelukkig met deze ontwikkeling maar kunnen er ook niets aan veranderen.

Natuurlijk ontvangt u geen acceptgiro over de periodes dat u of uw kinderen niet kunnen/konden  zwemmen.
Wij zullen u op de hoogte houden van de ontwikkelingen

De Watervrienden Amsterdam

Wij zijn een gezellige zwemvereniging waar plezier voorop staat!Logo Watervrienden Amsterdam

De Watervrienden Amsterdam  biedt zwemles aan voor kinderen en volwassenen voor de A, B en C diploma’s. Kinderen kunnen ook verder oefenen voor Zwemvaardigheids-diploma’s of Snorkel diploma’s. Wij zwemmen in verschillende baden in Amsterdam. Voor meer informatie klik op de kopjes in het menu.

Kom ons helpen!

In een waterrijke omgeving zoals Nederland en zeker ook Amsterdam is een goede beheersing van het zwemmen een primaire noodzaak, alle sportieve doelen van bewegen zijn natuurlijk fantastisch maar als je goed kunt zwemmen kun je ook een ander het leven redden en daarom zetten wij ons in voor goed, betrouwbaar en zeer betaalbaar zwemonderwijs aan alle lagen van onze bevolking.

Bij De Watervrienden wordt alles alleen door vrijwilligers gedaan, velen doen dit al heel lang en met veel toewijding en plezier. Maar, helaas naderen wij het einde van de rek in onze lesgevers: onze functionarissen raken op. Vrijwel ieder van ons is volledig bevoegd zwemonderwijzer/es maar we zitten dringend verlegen om hulp: mensen die willen helpen lesgeven, die willen helpen toezicht houden, die ons kunnen ondersteunen als we bijvoorbeeld kinderen extra aandacht willen geven enzovoort.

Daarom deze dringende oproep aan jullie allemaal: kom ons helpen zodat wij door kunnen gaan met datgene waar we eigenlijk heel goed in zijn: het plezierig zwemmen leren aan kinderen, jongeren en volwassenen!

Je hoeft geen volledig gediplomeerde te zijn, als je kunt zwemmen en bereid bent (vrijwel) iedere week op tijd aanwezig te zijn en als je open staat voor tips die lesgeven en toezicht houden kunnen vergemakkelijken dan zijn wij dringend op zoek naar jou.

Ook bestaat er op termijn de mogelijkheid tot scholing tot vrijwillig zwemonderwijzer.

Wat krijg je er voor terug: leuke collega’s, de allerleukste kinderen en jongeren die er te vinden zijn, een (non-alcoholisch) drankje naar keuze. Vrijwilligerswerk is onbetaalbaar……

Kom langs op een van onze zwemuren en de uurleiding wil u graag nader informeren

Licentie Nationale Zwemdiploma’s

In juli 2018 hebben wij de Licentie Nationale Zwemdiploma’s van de Nationale Raad Zwemveiligheid behaald en daar zijn wij trots op!
Zwemlesaanbieders met de Licentie Nationale Zwemdiploma’s maken duidelijk dat zij handelen volgens de meest actuele kwaliteitsstandaard van de zwembranche. Dit kwaliteitssysteem zorgt voor een betere borging van de veiligheid en de kwaliteit van leren zwemmen. De Licentie Nationale Zwemdiploma’s geeft ons het recht om het Zwem-ABC, onderdeel van de Nationale Zwemdiploma’s, te mogen uitreiken.

Wij zijn aangesloten bij het Jeugdfonds Sport Amsterdam voor informatie over aanvragen kunt u mailen naar amsterdam@jeugdsportfondssport.nl of 06 20074161

Om terug te keren naar onze nieuws pagina klik je op onze naam of de foto bovenaan de pagina.

WatervriendenAmsterdam