Vertrouwenspersonen

Wij vinden dat onze vereniging een veilige omgeving moet zijn, voor iedereen. Een plek waar je je op je gemak voelt. Soms kan er een gevoel van onveiligheid ontstaan. Overal waar gewerkt wordt, zijn er wel eens misverstanden of worden af en toe fouten gemaakt. Dat is op onze vereniging niet anders.
Misschien heb je het gevoel lastig gevallen te worden door iemand. Ongewenst gedrag hoort niet thuis binnen onze vereniging. Wat de één heel vervelend vindt, vindt de ander helemaal niet vervelend. Ons uitgangspunt is dat we altijd aandacht hebben voor iemand die zich onveilig voelt. Of dat nu een leerling of een functionaris is.

Zit u iets dwars of heeft u een klacht in de richting zoals hierboven omschreven, dan kunt u dit melden. De vereniging heeft hiertoe twee vertrouwenspersonen ingesteld: Pim Beudeker en Andrea Goessen.

Hoe werken onze vertrouwenspersonen?
Als een leerling, ouder of functionaris bij één van de vertrouwenspersonen aanklopt, wordt de andere vertrouwenspersoon automatisch ingelicht. De gesprekken die de vertrouwenspersonen houden zijn strikt vertrouwelijk. Zonder toestemming, worden nooit andere mensen ingelicht. Ook het bestuur wordt nooit over de inhoud geïnformeerd.

Zij luisteren naar uw verhaal en helpen u zoeken naar mogelijkheden om de situatie op te lossen. Alle informatie, die u met hen deelt, wordt zoals eerder al aangegeven strikt vertrouwelijk behandeld en er gebeurt niets wat u niet weet. De vertrouwenspersonen kunnen u helpen de situatie op te lossen. Daartoe kunnen zij, met uw medeweten ook externe instanties inschakelen. Denk daarbij aan de sportbond, hulpinstanties of de politie.

Om de vertrouwenspersonen voor u een gezicht te geven, zullen zij langs de baden gaan om kort uiteen te zetten wat zij eventueel voor u kunnen betekenen. U krijgt op uw zwemavond te horen wanneer zij langs zullen komen.

Hopende u voor dit moment voldoende geïnformeerd te hebben.

Pim Beudeker: 075-6844776 / 0623770904         pimbeudeker@kpnmail.nl
Andrea Goessen: 020-7724670    ajmgoessen@gmail.com Pim
andrea (2)