Zuiderbad

Op maandag avond zwemmen wij in het Zuiderbad aan de Hobbemastraat 26 in Amsterdam Zuid. Dit monumentale pand vlakbij het Museumplein werd in 1897 gebouwd als fietsschool. In 1912 werd het omgebouwd tot zwembad. Nadat er verschillende mankementen waren is het gebouw in 1999 geheel gerestaureerd. Veel van het originele gebouw is bewaard gebleven. Naast het zwembad zijn bijvoorbeeld nog steeds houten hokjes met een gordijntje om je om te kleden. Ook staan er in de hal boven verschillende deuren nog teksten van wat er vroeger zat. zuid

Op maandag avond kunnen kinderen van 4 tot 18 jaar zwemles bij ons krijgen in dit mooie gebouw. Wij hebben 2 lesuren namelijk van 18.00 tot 19.00 uur en van 19.00 tot 20.00 uur.
In beide uren wordt er lesgegeven vanaf de eerste kennismaking met water tot het behalen van het C-diploma.  Voor beide uren is voor alle niveaus een korte wachtlijst. Deze hangt af van hoeveel kinderen blijven zwemmen of stoppen. Kinderen die willen beginnen voor A kunnen (in tegenstelling tot onze andere baden) vooral het uur 19.00 tot 20.00 uur meestal snel terecht, hier is (bijna) geen wachtlijst voor. Helaas kunnen wij in het Zuiderbad geen les meer aanbieden voor de zwemvaardigheidsdiploma’s maar gelukkig wel voor de snorkel diploma’s .

In dit bad komen we vrijwilligers tekort. Mocht je het leuk lijken om ons te ondersteunen kijk dan onder het kopje ‘wat kan jij betekenen’ voor meer informatie.

Contactpersoon voor het Zuiderbad is Annemieke Reints: zuid@watervriendenamsterdam.nl.
U kunt ook gerust langskomen op maandagavond voor meer informatie. De dames in de hal kunnen u van alles vertellen over onze vereniging.

zuid2